قم- رفتارهای هنجارشکنانه برخی افراد و استفاده از مواد محترقه غیر متعارف درشب چهارشنبه آخرسال موجب بروز خسارت های جانی و مالی فراوانی شده که خانواده ها در زمینه پیشگیری نقش مهمی برعهده دارند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: در سالهای اخیر چهارشنبه آخر سال با رنگ باختن اصالت برگزاری این مراسم سنتی و روی آوردن به اقدامات ناایمن، همیشه صحنهها و حوادث ناگواری را با خود به همراه داشته که این امر موجب بروز خسارتهای جانی و مالی جبران ناپذیری شده است که کام خانوادههای بسیاری را در آستانه سال جدید را تلخ میکند.
متأسفانه بر اساس آمارها بیشترین گروههای سنی که در حوادث چهارشنبه آخر سال قربانی هیجانات زودگذر میشوند، سنین نوجوان هستند و در سال گذشته در قم نیز بیشترین آسیبها در رده سنی بین ۱۰ تا ۱۵ سال بوده است.
حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته در قم ۷ نفر را به کام مرگ کشاند و تعداد ۱۲ نفر دیگر نیز دچار قطع عضو شدند. از بین ۴۶ نفر مصدوم قمی در سال قبل، ۷ نفر دچار آسیبهای شدید بینایی شدند و تخلیه چشم برایشان صورت گرفته است.
رفتارهای هنجارشکنانه عدهای در این روز در سال گذشته موجب آسیب رسیدن به ۵ خودروی آتش نشانی قم شده و بر اساس برآوردهای اعلامی از سوی شهرداری قم چندین میلیارد تومان به تابلوهای ترافیکی شهر قم و سایر اموال عمومی خسارت وارد آمده است.
با وجود تمام توصیهها و هشدارهای مسئولین انتظامی و بهداشت و درمان در خصوص پرهیز از رفتارهای خطر آفرین، اما رفتارهای ناآگاهانه و گاهاً آگاهانه برخی از افراد در استفاده از مواد آتش زا و محترقه، همچنان خسارت جانی و مالی بر جامعه تحمیل میکند که در این بین خانوادهها نقش مؤثری در جلوگیری و کاهش از این آسیبها دارند که باید نظارت و کنترل بر رفتار فرزندان خود در این ایام را دوچندان و آنان را نسبت به تبعات جبران ناپذیر و خطرات بالقوه این شب هوشیار کرده و از آنان مراقبت جدی در برابر خطرات مواد آتش زا و محترقه داشته باشند.
متأسفانه در این سالها بخشهای مختلف شهر قم از مبلمان شهری گرفته تا تابلوهای راهنما، چراغهای راهنمایی و رانندگی، آسفالت و پارکها و بوستانها نیز از خسارت ناشی از رفتارهای خطرساز عدهای هنجارشکن در امان نمانده است و در سال گذشته ۶۰ میلیارد ریال به اموال عمومی و بیت المال خسارت وارد شده است که برخورد جدی و قاطع با افراد خاطی انتظار و خواسته عموم مردم است.
فضای حاکم در چهارشنبه آخر سال در سالهای اخیر با سر و صداهای ناهنجار و انفجار مکرر و ممتد مواد محترقه، شرایط رعب آور و هراس آفرینی برای شهروندان ایجاد کرده است و بسیاری از خانوادهها برای در امان ماندن از آسیبهای احتمالی ترجیح میدهند از غروب این روز در خانه ماندگار شوند و این شرایط در این فضای اقتصادی سخت، برای بازاریان و کاسبان نیز دشوار و موجب کسادی بازار شب عید میشود.
متأسفانه در چند روز منتهی به چهارشنبه آخر سال اقدامات نابخردانه عدهای از جوانان در ساخت نارنجکها و موارد محترقه دست ساز، آنان را دچار آسیب کرده است و مأموران پلیس اطلاعات عمومی فرماندهی انتظامی استان قم نیز در روزهای گذشته ۴۳ کیلوگرم مواد اولیه نارنجکهای دست ساز کشف کردند و با هماهنگی مقام قضائی استان یک نفر در این خصوص دستگیر شد.
برخورد بدون اغماض پلیس قم با هنجارشکنان در چهارشنبه سوری
سردار سیدمحمود میرفیضی فرمانده انتظامی استان قم با تاکید بر اینکه پلیس با شادی و جشنهای سالم با رعایت حقوق شهروندی، مشکلی ندارد، اظهار داشت: شهروندان میتوانند به برنامههای سنتی محله محور در شب آخرین چهارشنبه سال بپردازند.
وی افزود: کسانی که بخواهند با اخلال در تردد شهروندان و مسدود کردن مسیرها و تخریب اموال عمومی، ناامنی ایجاد کنند با برخورد جدی و بدون اغماض پلیس مواجه خواهند شد.
فرمانده انتظامی استان قم همچنین از برخورد با فروشندگان مواد محترقه غیرمجاز خبر داد و بیان داشت: مأموران پلیس اطلاعات و فرماندهی انتظامی شهرستان واحدهای صنفی متخلف که اقدام به نگهداری و فروش مواد محترقه غیرمجاز کنند را شناسایی و با متخلفان برخورد خواهند کرد.
سردار میرفیضی از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات در زمینه خرید و فروش مواد محترقه غیرمجاز و یا فعالیت افراد ناقض امنیت اجتماعی را در تماس با مرکز فوریتهای ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.
برهم زنندگان آرامش مردم در قم تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در بازداشت میمانند
سرهنگ سید مجتبی اشرفی معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان قم نیز با بیان اینکه شهروندان از خرید مواد محترقه غیر مجاز و دست ساز که موجب بروز اتفاقات جبران ناپذیر خواهد بود به جد پرهیز کنند، تصریح کرد: شهروندان در صورت داشتن هر گونه اطلاعات در زمینه فعالیت افراد سودجو در عرضه و تولید مواد محترقه غیرمجاز، موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
سرهنگ اشرفی تاکید کرد: پلیس قاطعانه با بر هم زنندگان آرامش مردم برخورد میکند و در صورت دستگیری با هماهنگی دستگاه قضائی تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در بازداشت خواهند ماند، همچنین در صورت توقیف خودرو نیز، رفع توقیف به بعد از ۱۵ فروردین موکول خواهد شد.
پلیس قم با فروشندگان مواد محترقه در فضای مجازی برخورد میکند
متأسفانه برخی افراد سود جو و متخلف اقدام به خرید و فروش مواد محترقه از طریق فضای مجازی میکنند که پلیس قم در خصوص افزایش فروش مواد محترقه به نوجوانان از طریق فضای مجازی در آستانه چهارشنبه آخر سال نیز هشدار داده و میگوید؛ افرادی که با ایجاد وبسایت، پروفایل در شبکههای اجتماعی اقدام به خرید و فروش مواد محترقه و منفجره میکنند بر اساس قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده و برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.
سرهنگ علی موالی رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان قم در این باره اظهار داشت: ایجاد صفحات مجازی تحت وب برای خرید و فروش انواع مواد محترقه و منفجره جرم تلقی میشود که کارشناسان پلیس فتا ضمن رصد شبانه روزی در صورت مشاهده تخلف با همکاری دستگاه قضائی بدون اغماض برخورد خواهند کرد.
وی تاکید کرد: خانوادهها نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل فرزندان خود در فضای مجازی هستند و با کنترل، آگاهی بخشی و نظارت خانوادهها میتوان آسیبهای شب چهارشنبه آخر سال را کاهش داد.
امید است با افزایش مراقبتهای خانوادهها از فرزندان در شب چهارشنبه آخر سال و حضور پررنگ عوامل انتظامی در برقراری نظم و آرامش و برخورد با متخلفان در سطح شهر، شادی این شب که از رسوم گذشته ایرانیان بوده است به غم تبدیل نشود و خانوادهای عزادار از دست رفتن عزیز خود نباشد.